Klassenmanagement, is dit wat jij nodig hebt?

Ben jij op zoek naar een bedrijf die jou kan gaan helpen met het organiseren van klassenmanagement? Of wil je daar meer informatie over weten? Blijf dan vooral verder lezen! Klassenmanagement is de manier waarop een leraar zijn onderwijs regelt en hoe hij alles afhandelt. Als je net begint als leraar kan begeleiding hierbij jouw een grote boost geven in het regelen. Alles is nieuw en alle zaken regelen is misschien soms nog teveel van het goede als je net opstart. Een coach of begeleiding intern of extern kan dus handig van pas komen. Ook workshops voor meerdere leraren zijn handig om te volgen bij Sterke School

Effectief

Als jij al je klassenmanagement op orde hebt zal je meer kunnen focussen op de leerlingen en zullen je lessen dus effectiever zijn en voorkom je problemen in de klas. Het overzicht en orde houden in de klas is zeker belangrijk hierbij. Als je je aandacht over meerdere dingen tegelijk kunt geven en ook op alles duidelijk en evenwichtig reageert zal ook helpen. Je geeft les vanuit een visie en die is voor iedere leraar anders. Het managen komt bovenop het lesgeven en vergt dus extra tijd, denk hierbij aan het plannen van alles. Alle aandacht moet elke keer worden verdeeld en dat kan best zwaar zijn als je het nog niet onder controle hebt. De leraar moet ook de juiste instructies en uitleg kunnen geven tijdens dat je op let of de orde in klas is en dit vergt ook veel inspanning want de leerlingen moeten wel op de juiste manier alle stof leren en begrijpen. Dit helpt bij de verwerking van hun eigen leerproces en hun verantwoordelijkheid daarover.

Burn out voorkomen

Alles hierboven is best zwaar om tegelijkertijd te doen. Daardoor komt het best vaak voor dat het allemaal teveel wordt voor een leraar en ze een burn out hebben. Dit kun je voorkomen om dus met begeleiding te gaan en zo hulp te krijgen met alles. 

Begeleider

De begeleider helpt de leraar direct vanaf les één met het kijken naar zichzelf. Er worden veel directe vragen gesteld en doelen gesteld waar de leraar van denkt die te kunnen gaan halen. Ze gaan kijken waar je tegenaan loopt en waar ze je begeleiding mee kunnen bieden, dan start het traject. Lijkt je dit nou wat? Bekijk dan even de website voor meer informatie over begeleiding van leraren.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *