Waarom is de WWFT wet zo belangrijk?

WWFT

De WWFT wet staat voor de Wet ter voorkoming van witwassing en financieren van terrorisme en criminele activiteiten. Het spreekt voor zich dat je je aan deze wet wilt houden, want daar wil je als bedrijf natuurlijk niets mee te maken hebben. Dit is echter moeilijker dan het lijkt, want je moet best veel doen om te bewijzen dat je je aan de wet houdt. Zo moet je de identiteit van de persoon of personen met wie je zaken doet op de juiste wijze controleren, maar hoe doe je dat? Gelukkig bestaat er speciale WWFT software waarmee je dat op gemakkelijke wijze kunt doen. Deze software is speciaal ontworpen voor ondernemers die zaken willen doen met buitenlandse bedrijven. Je kunt er de scan van het paspoort of identiteitsbewijs van je klant uploaden, wat gegevens invoeren, en het systeem doet vervolgens de rest.

Bewijzen dat je de WWFT wet naleeft

Je bedrijf kan flinke reputatieschade oplopen als je onverhoopt zaken hebt gedaan met een persoon of bedrijf dat gelinkt wordt aan criminele activiteiten. Daarom is het ook zo belangrijk dat je de WWFT wet naleeft en diens identiteit goed controleert. Als je dit doet met software die daar speciaal voor is ontworpen dan kun je te allen tijden aantonen dat je je aan de wet hebt gehouden. Als je onverhoopt toch zaken doet met een bedrijf of persoon die achteraf niet helemaal zuiver zaken blijkt te doen, dan heb je in ieder geval alles gedaan om dat te voorkomen. Daardoor beperk je de reputatieschade die jouw bedrijf oploopt enorm, want meer dan dat kon je immers niet doen.

Voorkom dat geld via jouw bedrijf wordt witgewassen

Een van de redenen dat de WWFT wet in het leven is geroepen is om te voorkomen dat zwart geld via het bedrijfsleven wordt witgewassen. Het komt dan terecht in de samenleving, waar het natuurlijk niet thuis hoort. Voorkom dit door gebruik te maken van bovengenoemde software. Daarmee heb je zekerheid en voorkom je reputatieschade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *