Fietsen

de fietsenboer

Een fiets is toch wel een onmisbaar vervoermiddel in Nederland. Nederland is uitermate geschikt om te fietsen omdat het landschap vlak is. Een fiets wordt gebruikt om naar school te komen, veel mensen gaan op hun fiets naar hun werk, maar de fiets wordt ook heel veel gebruikt om conditie op te bouwen, te genieten van de omgeving en gewoon om lekker buiten te zijn. Er zijn honderden fietsroutes beschikbaar zodat je altijd lang de mooie bezienswaardigheden komt en zodat je van te voren weet wat de afstand is. Waarom niet eens een kijkje nemen bij een fietsenwinkel in Dordrecht of online een fiets kopen?

 

Gewone fiets of een e-bike

Er zijn heel veel soorten fietsen. Voor de allerkleinsten is het belangrijk dat ze met hun voeten bij de grond kunnen, want dat geeft ze vertrouwen als ze even uit balans raken. De fiets wordt langzamerhand groter naarmate de kinderen ouder worden. Een fiets voor volwassenen is meestal een stadsfiets. Dit is een fiets die wat rechtop zit en die stevig genoeg is om spullen op mee te nemen of je kind op te vervoeren. Voor mensen die van fietsen hun hobby hebben gemaakt is er de toerfiets. En natuurlijk voor de snelheidsduivels onder ons; de racefiets of de mountainbike. En dan heb je de e-bike die tegenwoordig ook niet meer weg te denken is uit ons verkeersbeeld. Een e-bike heeft een accu zodat je minder spierkracht hoeft te gebruiken als je aan het fietsen bent. De fiets biedt dus trapondersteuning aan de gebruiker. Zag je deze fiets in het begin alleen bij oudere mensen, tegenwoordig wordt deze gebruikt door jong en oud.

Waar koop je een fiets

Er zijn mensen die oude fietsen opkopen, deze weer opknappen, en ze vervolgens aan de weg zetten met een te koop bordje erop. Er zijn ook in ieder dorp of in de stad fietsenwinkel waar je advies kunt krijgen en zelfs een rondje kan fietsen om te kijken welke fiets het beste bij je past. Maar ook online vindt je fietsen. Zoals bijvoorbeeld bij de fietsenboer kun je online een fiets kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *