Hoeveel woorden zegt een filmje? Motion design

motion design

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden, zo is het gezegde. Als een plaatje meer dan duizend woorden zegt, hoeveel woorden zegt dan een filmpje? Visuele communicatie zegt veel meer dan alleen woorden. In alle vormen van visuele communicatie of Motion design met bewegende beelden kan je zo heel veel vertellen. Een presentatie voorbereiden is niet zo moeilijk maar een presentatie daadwerkelijk uitvoeren is voor veel mensen een probleem. Voor veel mensen is dit het onderwerp van hun nachtmerries. Niet meer met motion design. Met motion design laat je de computer het verhaal interessant en zeer duidelijk vertellen.

Motion design, waarvoor?

Met motion design kan je vele kanten op. Zo kan motion design een emotie weergeven, een uitleg geven over een product of dienst en een complex probleem of handeling simpel maken. Naast dat een motion design gebruikt word voor bovenstaande, is het ook vele malen leuker om naar bewegende beelden te kijken. Kortom je houdt de aandacht van je publiek vast.

Bewegende beelden ondersteund door gesproken woorden

In het geval van een complexe situatie die versimpeld moet worden kan er ook audio gebruikt worden bij motion design. Samen met audio kan een probleem of situatie zeer simpel gemaakt worden. Het kan juist als de presentator dienen. Waar je bij de meeste mondelinge presentaties  een Powerpoint als ondersteuning dient te gebruiken kan je bij motion design de presentator verwijderen. Geen ‘euuuh’ meer of andere versprekingen.

3D motion

Het handige aan motion design is dat je meerdere dingen tegelijk kan laten zien. Als je bijvoorbeeld een actie tegelijkertijd met een emotie wil laten zien kan dat. Zeker met behulp van 3D zijn emoties uitstekend te visualiseren.

Heb jij ook een verhaal wat je wil vertellen, maar weet je niet hoe. Gebruik motion design. Is het onderwerp zo complex dat je hoopt dat je geen verspreking maakt? leg het uit met motion design

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *