Kleding professioneel laten stomen

Stomerij Amersfoort

Niet alle kleding kun je zomaar in de wasmachine doen. Deze kleding moet je laten stomen, bijvoorbeeld bij stomerij Amersfoort. Naast het stomen van kleding, kun je gordijnen en dekbedden ook laten stomen. Op die manier wordt de levensduur van je kleding behouden.

Als je je kleding naar een stomerij brengt, worden speciale vloeistoffen gebruikt om vlekken en vuil uit de kleding te krijgen. Als er vet of olie in je kleding is gekomen, kan dit er bij een stomerij weer worden uitgehaald. Bij kledingstukken van zijde of wol is het eigenlijk essentieel om ze te laten stomen omdat ze er anders niet meer mooi uitzien.

Bij kledingstukken van synthetische vezels krijg je olievlekken er vaak niet snel uit als je ze in de wasmachine doet.

 

Welke kleding kan ik laten stomen?

In principe kun je alle kleding laten stomen maar als je in het label van een kledingstuk kijkt, zie je of het handig is om deze naar de stomerij te brengen. Vaak gaat het om stoffen die niet in de wasmachine kunnen. Wol kan bijvoorbeeld gaan krimpen in de wasmachine. Ook kan het zijn vorm verliezen en soms laat het kleine deeltjes achter in de wasmachine. Het gevolg is dat de rest van je net gewassen onder deze deeltjes zit.

Ook leer is een stof die een speciale behandeling nodig heeft. Ook moeten pakken eigenlijk altijd naar de stomerij worden gebracht. Ook schoenen van su├Ęde en leer kunnen naar de stomerij worden gebracht als ze aan een schoonmaakbeurt toe zijn.

Andere kleding die vaak naar de stomerij wordt gebracht is bruidskleding en galakleding.

 

Waarom kleding naar de stomerij brengen?

Naast het feit dat je kleding schoon terugkomt uit de stomerij is het ook al gestreken en opgevouwen. Hier hoef je thuis dus geen aandacht meer aan te besteden. Als je een kledingstuk bij de kringloop hebt gekocht kan het zijn dat hier nog een geurtje aanzit. Bij een stomerij wordt dit verwijderd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *