Gastouder als alternatief voor kinderopvang

Gastouder Woerden

Ben je op zoek naar een gastouder in Woerden? Bij een gastouder kun je je kind laten opvangen wanneer je zelf weg bent. Het is een kleinschalige vorm van kinderopvang. In totaal worden er zes kinderen tegelijk opgevangen. De eigen kinderen van de gastouder worden hier ook bij inberekent. Er wordt gewerkt naar een veilige en vertrouwde omgeving voor je kind. Zo wordt het welzijn van je kind gewaarborgd.

Meestal worden de kinderen in het eigen gezin van de gastouder opgevangen. Eigenlijk doet de gastouder wat jij als ouder ook doet. Je kind wordt verzorgd en je kind is aanwezig bij alle maaltijden.

 

Hoe ziet een gastouder omgeving eruit?

Bij de gastouder in Woerden wordt er aangestuurd op de individualiteit van het kind. Ook wordt het kind gemotiveerd om zijn of haar eigen identiteit te ontwikkelen. Dit wordt mede gedaan door ruimte te houden voor creativiteit.

Waar je kind wordt opgevangen bij de gastouder, verdiept de gastouder zich in de persoonlijke kwaliteiten, interesses en behoeften van je kind. Op die manier past de begeleiding die er wordt gegeven bij je kind. Verder wordt de ontwikkeling van je kind op een speelse wijze gestimuleerd. Er ligt niet alleen een nadruk op de cognitieve ontwikkeling maar ook op de speelse ontwikkeling. Verder worden alle voorwaarden en veiligheidsvoorschriften in acht gehouden.

Doordat de kinderopvang kleinschalig is, is er meer aandacht voor je kind dan bij een groot kinderdagverblijf. Verder zijn er geen vaste opvang tijden. Deze zijn in overleg namelijk aan te passen.

 

Achtergrond van de gastouder

Een gastouder voldoet aan allerlei eisen die in de wet staan. Zo is het verplicht dat de gastouder is ingeschreven bij een gastouderbureau. Ook moet diegene ingeschreven zijn bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Verder heeft de gastouder een relevant diploma op minimaal MBO 2 niveau behaald. Ook is het verplicht dat de gastouder een (kinder)EHBO-diploma heeft. Een andere eis is, is dat de gastouder in het bezit is van een VOG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *