Stalen deuren geven je huis een authentieke look

Stalen deuren

We zien de laatste tijd steeds vaker stalen deuren, zowel als voordeur als als binnendeur in huis. Deze geven de woning en je interieur een hele stoere, authentieke look. Van originele waren deuren en kozijnen van staal echt iets voor rijke mensen, die deze lieten plaatsen als luxe alternatief voor houten kozijnen. Met de komst van kunststof kozijnen daalde de verkoop, maar op dit moment zijn ze weer helemaal hip. Bovendien zijn ze in verhouding lang niet meer zoveel duurder dan de kunststof variant. Stalen deuren zijn mede om die reden steeds populairder, want laten we eerlijk zijn: Ze zijn een stuk mooier dan kunststof deuren!

Stalen deuren in huis toepassen

Natuurlijk is het prima mogelijk om een stalen voordeur te laten plaatsen, maar je ziet ze vaker binnenshuis. Het grote voordeel aan stalen deuren is namelijk dat je ze kunt combineren met glas, en op die manier een ruimte wel kunt afsluiten (door een deur of kozijn) maar wel open kunt laten ogen. Je kijkt er immers doorheen, en dus lijkt de ruimte optisch groter. Plaats bijvoorbeeld een stalen deur tussen de woonkamer en de hal in. Zo kijk je als je je huis binnenkomt direct de woonkamer in, maar heb je geen last van tocht van de voordeur. Bovendien zijn stalen deuren tussen de gang en de woonkamer ideaal om mensen die boven liggen te slapen geen last te laten hebben van de geluiden van beneden. Dit geldt natuurlijk alleen voor huizen waar de trap zich in de gang bevindt.

Stalen kozijnen als afscheiding tussen ruimtes

Zoek je een originele manier om een afscheiding tussen ruimtes te creƫren binnenshuis? Dan zou je eens kunnen denken aan stalen kozijnen. Deze zijn perfect voor het scheiden van ruimtes, maar dan zonder dat ze veel kleiner ogen. Je houdt het geluid en de warmte binnen, maa profiteert toch van een wijdere blik in huis. En als je het erk kil vindt ogen kun je er altijd nog een mooi gordijn voor hangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *