Uit eten gaan in Utrecht

Uit eten Utrecht

Uit eten in Utrecht? Dit kan bijna op ieder moment van de dag. Zo kun je komen lunchen, borrelen of dineren. Er worden gerecht geserveerd die van eerlijke afkomst zijn. Verder wordt er aandacht besteed aan de visuele beleving van het eten. Een andere factor die meespeelt, is duurzaamheid. Er worden daarom veel streekproducten geserveerd. Op die manier worden lokale leveranciers in de omgeving van Utrecht ondersteund.

 

Het Green Key keurmerk

Het eten wat wordt geserveerd voldoet aan de eisen van het zogeheten Green Key keurmerk. Dit een duurzaamheidskeurmerk voor onder andere de horeca. Het keurmerk is de herkennen aan de groene sleutel. Kenmerkend aan bedrijven met de groene sleutels is dat ze zich veel meer inzetten voor duurzaamheid dan vanuit de wet verplicht is. Er wordt op een duurzame en spaarzame manier te werk gegaan. Op zoveel mogelijkheden wordt er dus rekening gehouden met het milieu. Dit is zichtbaar aan het gebruik van energiezuinige apparatuur en de menukaarten zijn gemaakt met papier van het FSC-keurmerk. Ook worden er veel biologische producten gebruikt in de gerechten die worden geserveerd.

 

 

Duurzaam en fairtrade eten in Utrecht

Door te kiezen voor streekproducten hoeven ze niet kilometers vervoerd te worden. Dit scheelt weer veel CO2-uitstoot. Er wordt dus gelet op de herkomst van de producten. Verder bezitten een aantal producten het Fair Trade Keurmerk. Dit is zichtbaar in de focus op eerlijk en duurzaam voedsel. Zo is de koffie bijvoorbeeld Fair Trade geproduceerd. Als een product het Fair Trade label heeft weet je dat boeren er een eerlijke prijs voor hebben gekregen. Dit draagt dus bij aan betere arbeidsomstandigheden voor deze boeren. Ook worden de boeren gestimuleerd in hun bedrijfsontwikkeling. Je kunt dan denken aan verbeteringen op het gebied van productiviteit maar ook infrastructuur. Verder zijn er voor arbeiders premies beschikbaar zodat er gemeenschapsprojecten kunnen worden op gezet op het gebied van educatie en gezondheidszorg. Kortom, bij fairtrade producten ligt er een focus op het sociale aspect en ook op het aspect van milieu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *